"Kayıp ilanı: Türk dış politikası ve T.C. Dışişleri Bakanlığı" başlıklı yazınız-1 (in Turkish)

January 18, 2020
"Kayıp ilanı: Türk dış politikası ve T.C. Dışişleri Bakanlığı" başlıklı yazınız-1 (in Turkish)

Baskın Bey Merhaba,


Hocalığımı yapmamış ancak hocalık sıfatını haiz kişilere bugüne kadar hep hocam diye hitap ettim ve bundan mutluluk duydum. Size de aynı şekilde hitap etmek isterdim ancak bu hitabı hak etmediğinizi düşünüyorum.

Hocalığın/akademisyenliğin en mümeyyiz vasfı şüphecilik ve bundan doğan gerçeği araştırma merakı ve istediğidir. Son yazınız (Kayıp ilanı: Türk dış politikası ve T.C. Dışişleri Bakanlığı) gösterdi ki bunların zerresi sizde bulunmuyor.

"Bakanlık yıllardır kayıp. Yaklaşık 2010’dan itibaren, yabancı dil hatta doğru Türkçe imla bilmeyen Fethullahçı gençler “kursa yollarız” denilerek sınav soruları dağıtılmak suretiyle alındı."

Yukarıdaki cümlelerle suçladığınız isimlerden biriyim.

Yukarıdaki cümleleri yazarken kaynağınız nedir? Konuyu hiç araştırdınız mı? Kulağınıza üflenen bilgilerden bir akademisyen olarak hiç şüphe etmediniz mi? Bu şekilde suçladığınız kaç insanın özgeçmişini okudunuz? Kaçını tanıyorsunuz?

Wikipedia'nın İngilizce'sinde insan hakları aktivisti olduğunuz yazıyor. Sizin insan hakları savunulucuğunuz bu mudur?

Yaptığınız suçlamalarla ilgili devam eden ve henüz sonuçlanmamış bir dava olduğunu biliyor musunuz? Hani masumiyet karinesi. Bu suçlamalar bahanesiyle eski meslektaşlarımın Mayıs ayında işkence gördüğünü ve bu işkencenin Ankara Barosu tarafından raporlandığını biliyor musunuz?

Yılların itibarını bu şekilde harcamayın. Hukuk birgün dönerse bu yazdıklarınızdan ötürü hakkında davacı olacağım kişilerden biri olacaksınız.

Twitter'dan size cevap yazmıştım ancak takip etmediğinizi anlıyorum. Onun için attığım tweetlerin linkini aşağıya ekliyorum:

https://twitter.com/TOmerGuler/status/1218242745044799490

Eğer haklarında bilmeden konuştuğunuz insanlardan birinin özgeçmişini okumak isterseniz, tweetlerde anlattım. Yok eğer zihin konforum bozulmasın diyorsanız, sizin bileceğiniz bir iş.

Sert üslubum için kusura bakmayın demeyeceğim. Çünkü hak ediyorsunuz.

Ben ve meslektaşlarıma bir özür borçlusunuz.

Sizin gibi 12 Eylül'ün sillesini yemiş, devletin gerektiğinde nasıl da yalan söyleyebildiğini bilmesi gereken bir insanın duyduklarına hiç araştırmadan inanması ne kadar da acı.

Size pişmanlık duyma erdemini gösterebileceğiniz günler diliyorum.


Ömer Güler

You may also like

Ukrayna: Savaşın Yeni Yüzü-2

February 24, 2023
by Ömer Güler, published on 24 February 2023
#BirAskerBirDiplomat programında Engin Büker ve Ömer Güler Ukrayna-Rusya savaşı çerçevesinde siper savaşlarını, sahada tankların kullanımını, stratejik ve taktik nükleer silah kullanılma olasılığını ve Wagner grubu gibi paralı asker gruplarının istihdamını ele aldılar.

Seçimi Kaybetse Bile Dış Politikaya Erdoğanizm mi Hakim Olacak?

February 6, 2023
by Ömer Güler, Servet Akman and Haşim Tekineş, published on 6 February 2023
instituDE #DıştanBakış'ın yeni bölümünde Ömer Güler, Servet Akman ve Haşim Tekineş #6lıMasa'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' ışığında öngördüğü dış politika vizyonunu analiz ederek değerlendirdiler.

İsrail Türkiye Olacak Mı?

January 8, 2023
by Servet Akman and Ömer Güler, 8 January 2023
#DıştanBakış'ta Tel Aviv Büyükelçiliği'nde görev yapmış eski diplomat ve instituDE üyesi Servet Akman İsrail'de yapılan seçimler sonrasında kurulan yeni Netanyahu hükümetini, kurulan İsrail tarihinin en aşırı sağcı ve dinci koalisyonunu, ülkede yaşanan gelişmeleriö yeni hükümetin olası Filistin politikasını ve Türkiye-İsrail ilişkilerini Ömer Güler 'e anlattı.

Rusya için Son Tango! Yaptırımlar ve Etkileri

December 16, 2022
by Ömer Güler and Harun Güngör, published on 16 December 2022
instituDE üyeleri Ömer Güler ve Harun Güngör #EkonomiPolitik programında uluslararası ilişkiler ve ekonomi alanında yaptırım kavramını, yaptırımların başarılı olma kriterlerini ve Rusya'ya uygulanan yaptırımların etkilerini ele aldılar.

Rusya Ukrayna'da Neden Başarısız?

November 8, 2022
by Ömer Güler, published on 8 November 2022
#BirAskerBirDiplomat programında instituDE üyesi Alesta'dan Engin Büker'i konuk etti. Rusya'nın Ukrayna'da neden başarısız olduğunu ve bu savaştan çıkarılacak askeri ve teknik sonuçları konuştular.

Nefret Söylemi ve Gürkaynak Örneği

November 4, 2022
by Hüseyin Konuş, Ömer Güler, Servet Akman, Ali Dinçer and Mehmet Bozkaya, published on 4 November 2022
instituDE #DıştanBakış'ta Hüseyin Konuş, Ömer Güler, Servet Akman, Ali Dinçer ve Mehmet Bozkaya nefret söylemini tüm boyutlarını 'Gönenç Gürkaynak vakası' özelinde ele aldılar.

Seçimlere Doğru Türkiye'de Neler Oluyor?

October 28, 2022
by Hüseyin Konuş, Ömer Güler, Servet Akman and Ali Dinçer, published on 28 October 2022
#DıştanBakış'ta Hüseyin Konuş, Ömer Güler, Servet Akman ve Ali Dinçer AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı' projesini, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini, muhalefetin seçim hazırlıkları performansını, Metropol adlı şirketin KHK'lıların iadesine ilişkin anketinin sonuçlarını ve CHP'nin KHKlıları iade etme planını konuştular.

Türkiye Vetosunda Haksız

May 24, 2022
By Ömer Güler and Engin Büker, published on 24 May 2022
instituDE üyesi Ömer Güler ve Engin Büker Türkiye'nin Isveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına karşı çıkmasını çeşitli yönleriyle değerlendirdiler.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Muhalefetin Seçim Stratejisi #DıştanBakış

March 6, 2022
by Hüseyin Konuş, Ömer Güler, Harun Güngör and Ali Dinçer, published on 6 March 2022
instituDE #DıştanBakış programında instituDE Direktörü Hüseyin Konuş ile instituDE Üyeleri Ömer Güler, Harun Güngör ve Ali Dinçer 6 muhalafet partisinin üzerinde mutabakata vardığı güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin metni ve muhalefetin seçim stratejisini ele aldılar.

Rusya-Ukrayna Savaşı: Sonuçları Ne Olur, Türkiye'yi Nasıl Etkiler?

February 28, 2022
by Huseyin Konuş, Ömer Güler, Harun Güngör, Ali Dinçer and Mehmet Bozkaya, published on 28 February 2022
instituDE #DıştanBakış programında instituDE Direktörü Hüseyin Konuş ve instituDE üyeleri Ömer Güler, Harun Güngör, Ali Dinçer ve Mehmet Bozkaya Rusya-Ukrayna Savaşı'nı öncesi, mevcut gelişmeler ve muhtemel sonuçlarıyla ele aldılar.

Erken Seçim İhtimali ve Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı #DıştanBakış

January 10, 2022
by Hüseyin Konuş, Ömer Güler, Harun Güngör and Servet Akman, published on 10 January 2022
instituDE Direktörü Hüseyin Konuş ile instituDE üyeleri Ömer Güler, Harun Güngör ve Servet Akman bir süredir gündemde tartışılan erken seçim ihtimalini, muhalefetin seçime yönelik aday ve strateji belirlemedeki kararsızlığını ve Erdoğan hükümetinin ekonomik performansının seçime giden süreçte ne gibi etkilerinin olacağını ele aldılar.

Kurdaki Yangın Söndü Mü?

December 28, 2021
by Ömer Güler and Harun Güngör, published on 28 December 2021
instituDE #EkonomiPolitik programında Ömer Güler ve Harun Güngör son günlerde döviz kurlarında yaşanan sert dalgalanmayı, AKP hükümetinin kur korumalı mevduat planını, politika faizini düşürme politikasını ve ülkedeki yüksek enflasyon sorununu çeşitli yönleriyle tartıştılar. Kur korumalı mevduat uygulaması açıklandıktan sonra döviz kurlarında büyük düşüş gerçekleşti. Bu düşüşün asıl kaynağı ne? Yeni uygulamalar kurdaki artışı önümüzdeki günlerde nasıl etkileyecek?

Erdoğan'ın En Zor Günü: Yakınındaki Bir Diplomatın 17 Aralık Tanıklıkları #DıştanBakış

December 17, 2021
by Hüseyin Konuş and Ömer Güler, published on 17 December 2021
#DıştanBakış programında instituDE Direktörü Hüseyin Konuş 17 Aralık 2013 günü yaşananlara ilişkin şahit olduklarını ve yolsuzlukların arka planındaki bürokratik süreçleri instituDE üyesi Ömer Güler'e anlattı.

Dıştan Bakış: Kılıçdaroğlu'nun Helalleşme Çıkışı

December 1, 2021
by Hüseyin Konuş, Ömer Güler and Servet Akman, published on 1 December 2021
instituDE Direktörü Hüseyin Konuş ile instituDE üyeleri Servet Akman ve Ömer Güler 'Dıştan Bakış' programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışını farklı yönleriyle ele aldılar.

Erdoğan İşsizliği mi Fakirliği mi Tercih Etti?

November 11, 2021
by Ömer Güler, published on 11 November 2021
instituDE üyesi, eski diplomat ve ekonomist Ömer Güler (Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikası doğrultusunda) Merkez Bankası'nın faizleri 200 baz puan indirmekle iki acı reçete olan işsizlik ve fakirlikten hangisini tercih etmiş olduğunu değerlendirdi. Bu stratejinin işsizlik ve enflasyonun yanısıra gelir düzeyi, ithalat, ihracat ve döviz kurlarına olası etkileri neler olacak?

İhraç Diplomatların Kişisel 15 Temmuz Hikayeleri - Ömer Güler

October 5, 2021
by instituDE, published 5 October 2021
Ömer Güler 15 Temmuz öncesi Hariciye'deki atmosfer, ihraç sürecinde Türkiye'ye dönüşü, ülkede ve yurtdışında yeni bir hayat kurma çabaları ve karşılaştığı güçlükler hakkında Merve Atuş'un sorularını yanıtladı.